Linkuri accesibilitate

Statele Unite lovesc obiective din Siria de pe nave militare din Marea Mediterană ca reacție la atacul aerian cu gaz toxic


Distrugătorul american USS Ross în timpul lansării unei rachete tomahawk noaptea trecută
Distrugătorul american USS Ross în timpul lansării unei rachete tomahawk noaptea trecută

Statele Unite au lansat peste 50 de rachete de croazieră Tomahawk asupra Siriei de pe nave de razboi aflate in Marea Mediterana, intr-un atac masiv, ca raspuns la prezumtivul atac cu arme chimice al regimului de la Damasc, împotriva rebelilor din provincia Idlib. Atacurile americane tintesc obiective militare siriene.

Presedintele Donald Trump a declarat că a ordonat atacul impotriva aeroportului de unde pe 4 aprilie a fost lasat atacul in care se presupune ca au fost folosite arme chimice si care s-a soldat cu 86 de morţi, printre care şi copii. Trump a declarat că nu este nici o indoiala ca regimul sirian a folosit arme chimice interzise şi a facut un apel pentru susţinerea actiunilor militare americane. Presedintele Trump a mai spus şi că toate eforturile comunităţii internaţionale de a modifica comportamentul regimului Bashar al-Assad au esuat pină acum.

Inaintea atacului, diplomati ruşi au avertizat Statele Unite impotriva unei astfel de acţiuni „dubioase si tragice” şi că Washingtonul va trebui să îşi asume întreaga responsabilitate pentru „consecintele negative” ale acestei acţiuni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG