Linkuri accesibilitate

Cadrele didactice ale Moldovei demonstrează pentru salarii decente în învățămînt

Sindicaliștii din educaţie poartă de două luni negocieri cu guvernul. Tratativele nu au adus rezultate dorite. Au reuşit să obţină deocamdată o majorare salarială de doar 10% şi o majorare a îndemnizaţiilor pentru tinerii specialişti. Ei am ameninţat azi că ar putea întrerupe procesul de studii, dacă guvernul nu le va satisface revendicările.

Câteva sute de sindicaliști din educație și cadre didactice au ieșit din nou în stradă, cerând salarii mai mari și amenințând cu întreruperea procesul de studii. Participanţii la acţiunea de protest au mers în marș de la Academia de Ştiinţe şi până la sediul Guvernului scandând „Salarii decente!”, „Vrem salariile mari ca la parlamentari!” şi „Grevă generală!”. Ministra Educaţiei, Corina Fusu, a ieşit în faţa mulţimii, dar a reuşit să interacţioneze doar cu jurnaliştii, în timp ce mulţimea scanda „Ruşine!” şi „Demisia!” Corina Fusu a declarat că parte din revendicările profesorilor au fost deja îndeplinite, iar pentru celelalte, inclusiv majorarea cu 50% a salariilor, guvernul nu a identificat deocamdată resurse. Sindicaliștii din educaţie poartă de două luni negocieri cu guvernul. Tratativele nu au adus însă sindicaliștilor rezultate dorite. Au reuşit să obţină deocamdată o majorare salarială de doar 10% şi o majorare a îndemnizaţiilor pentru tinerii specialişti. Ei am ameninţat azi că ar putea întrerupe procesul de studii, dacă guvernul nu le va satisface revendicările.

16x9 Image

Alla Ceapai

Jurnalistă, moderatoarea emisiunii matinale a Europei Libere  „Moldova la ora 7”, coautoarea rubricii Dicţionar European.

XS
SM
MD
LG