Linkuri accesibilitate

Liderul cecen Kadîrov spune că afirmaţiile despre arestarea şi uciderea unor homosexuali în Cecenia sunt „o minciună absolută”


Ramzan Kadîrov

Ziarul rus Novaia Gazeta relatează că autoritățile din Cecenia au arestat în ultimele zile „peste 100” de homosexuali, iar trei dintre aceștia au fost uciși. Într-un articol publicat pe 1 aprilie, se spune că „informația despre reținerea” bărbaților gay a fost confirmată de Ministerul de Interne cecen, de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei și de oficiali ai procuraturii, dar ziarul citează doar surse anonime.

Un purtător de cuvânt al președintelui cecen Ramzan Kadîrov a spus însă că articolul este „o minciună absolută” pentru că „nu poți aresta oameni de care pur și simplu nu există în republică”. „Dacă asemenea oameni ar exista în Cecenia, organele de drept n-ar trebui să aibă de a face cu ei, pentru că propriile lor rude i-ar trimite acolo de unde nu se mai pot întoarce”, a spus oficialul.

Activista cecenă Kheda Saratova, membră a consiliului pentru drepturile omului din Federația Rusă a declarat postului național de radio al Rusiei că autoritățile cecene închid ochii la asasinarea homosexualilor de către rude și că, chiar și ea, consideră inutil să examinezi măcar plângerile despre o asemenea crimă.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG