Linkuri accesibilitate

O instanță de la Tiraspol a dispus arestarea fostului șef al băncii centrale din regiunea transnistreană


O instanță de la Tiraspol a dispus arestarea fostului președinte al băncii centrale din regiunea transnistreană, Eduard Kosovski, și a adjunctului său, Alexandr Leanca. Agenția de știri Novostipmr anunță, cu referire la secretarul de presă al Comitetului de anchetă de la Tiraspol, Elena Natolocenaia, că pe numele celor doi au fost intentate dosare penale cu acuzația de abuz în serviciu.

Eduard Kosovski era considerat un apropiat al fostului lider transnistrean, Evgheni Șevciuk, care a pierdut alegerile așa-zise prezidențiale din luna decembrie în fața lui Vadim Krasnoselski. Una din primele măsuri ale lui Krasnoselski, după ce a fost învestit în funcție pe 16 decembrie, a fost să ceară și să obțină ca legislativul regiunii, Sovietul suprem, să-l demită din funcție pe șeful de atunci al Băncii centrale, Eduard Kosovski, demisie care s-a produs pe 17 decembrie.

Majoritatea din Sovietul suprem, afiliată holdingului Sheriff, a fost în opoziție față de echipa lui Evgheni Șevciuk și l-a acuzat în permanență pe Eduard Kosovski de a fi provocat criza valutară din regiune.

XS
SM
MD
LG