Linkuri accesibilitate

Sberbank a anunțat că toate filialele sale din Ucraina au fost deblocate. Presa a aflat suma cu care acestea ar putea să fie vândute


Filiala Sberbank de la Dnipro, 17 martie 2017

Sberbank a anunțat că toate filialele sale din Ucraina au fost deblocate. Într-un comunicat de presă al băncii se spune că sucursala sa în Dnipro este deja funcțională, iar cele din Kiev și Zaporojie își vor relua activitatea astăzi.

Marți, Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia a anunțat că își vinde filialele din Ucraina, pe fundalul unor presiuni în creștere din partea guvernului ucrainean și a protestelor populare. Banca rusă de stat a spus că filialele sale ucrainene vor fi cumpărate de un consorțiu în frunte cu banca Norvik Bank din Letonia și o compania privată din Belarus.

Publicația moscovită „Kommersant” a scris că sucursalele ucrainene ale Sberbank ar putea să fie vândute cu circa 130 de milioane de dolari, o sumă mai mică decât capitalul acestora. Surse ale „Kommersant” afirmă că negocierile pentru vânzarea filialelor durează de la finale anului trecut și că Sberbank ceruse inițial „o sumă substanțial mai mare”, dar sancțiunile introduse de Kiev împotriva băncilor rusești „au schimbat situația în mod considerabil”.

Sberbank a devenit ținta unor proteste în Ucraina după ce a anunțat că va respecta decretul președintelui rus Vladimir Putin prin care Rusia a recunoscut actele emisie de autoritățile regiunilor separatiste din Donbas. Presiunile au continuat, chiar dacă Sberbank a precizat ulterior că, pe teritoriul Ucrainei, nu va recunoaște actele emise de separatiști.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG