Linkuri accesibilitate

Statele Unite au condamnat reținerea politicianului rus de opoziție Aleksei Navalnîi și a altor sute de protestatari la amplele demonstrații anticorupție de duminică din Rusia


Russia -- The action in support of Alexei Navalny in Moscow
Russia -- The action in support of Alexei Navalny in Moscow

Statele Unite au condamnat reținerea politicianului rus de opoziție Aleksei Navalnîi și a altor sute de protestatari la amplele demonstrații anticorupție de duminică de la Moscova și din alte orașe ale Rusiei, cerând eliberarea lor imediată.

Politicianul rus de opoziție Aleksei Navalnîi a fost arestat în centrul Moscovei la un protest anti-corupție
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00

„Reținerea protestatarilor pașnici, a observatorilor drepturilor omului și a jurnaliștilor reprezintă un afront adus valorilor democratice fundamentale”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Mark Toner. Navalnîi, care vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2018 a fost reținut la începerea demonstrației de la Moscova. Protestul anticorupție la care participanții au scandat „Dimon Afară” și „Rusia fără Putin”, a urmat unui film vizionat de milioane de oameni online, prin care fundația anticorupție a lui Navalnîi a expus o presupusă schemă de îmbogățire a premierului Dmitri Medvedev. Navalnîi urmează să compară în fața tribunalului astăzi. El a scris pe Twitter din celulă că este „mândru” de protestatari iar despre reținerile operate de autorități – că „așa se apără hoții”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG