Linkuri accesibilitate

Organizația teroristă Statul Islamic își asumă responsabilitatea pentru atacul de la Londra


În fața Parlamentului britanic, Londra, 23 martie 2017

Organizația teroristă Statului Islamic și-a asumat responsabilitatea pentru atacul terorist de miercuri de la Londra, afirmând că atacatorul ar fi fost „unul din soldații noștri”.

Poliția a anunțat între timp că opt persoane au fost reținute în legătură cu atacul de la Parlament, în care trei persoane au fost ucise: un ofițer de poliție, atacatorul, și o femeie, lovită de mașină pe podul Westmisnter. Cel puțin 40 de persoane au fost rănite, între care un cuplu din România și trei elevi francezi.

Miercuri, atacatorul a intrat cu mașina în lumea care se afla pe Podul Westminster, după care a atacat polițiștii care păzeau intrarea în Parlament. Acolo l-a înjunghiat pe unul din ofițerii de poliție, care ulterior a murit la spital. Imediat, atacatorul a fost împușcat de alți polițiști aflați în zonă.

Identitatea atacatorului nu a fost dezvăluită, dar astăzi, în Parlament, premierul Theresa May a declarat că bărbatul „era născut în Marea Britanie” și că era cunoscut serviciilor de informații. May a precizat că se pleacă de la premisa că a acționat singur. Totodată, premierul a declarat că nivelul de securitate în țara nu va fi ridicat după atacul de miercuri.

„Milioane de acte ale normalității constituie răspunsul la terorism”, a mai declarat premierul britanic Theresa May, care a ținut să reafirme că „Valorile noastre vor învinge”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG