Linkuri accesibilitate

Organizația teroristă Statul Islamic își asumă responsabilitatea pentru atacul de la Londra


În fața Parlamentului britanic, Londra, 23 martie 2017
În fața Parlamentului britanic, Londra, 23 martie 2017

Organizația teroristă Statului Islamic și-a asumat responsabilitatea pentru atacul terorist de miercuri de la Londra, afirmând că atacatorul ar fi fost „unul din soldații noștri”.

Poliția a anunțat între timp că opt persoane au fost reținute în legătură cu atacul de la Parlament, în care trei persoane au fost ucise: un ofițer de poliție, atacatorul, și o femeie, lovită de mașină pe podul Westmisnter. Cel puțin 40 de persoane au fost rănite, între care un cuplu din România și trei elevi francezi.

Miercuri, atacatorul a intrat cu mașina în lumea care se afla pe Podul Westminster, după care a atacat polițiștii care păzeau intrarea în Parlament. Acolo l-a înjunghiat pe unul din ofițerii de poliție, care ulterior a murit la spital. Imediat, atacatorul a fost împușcat de alți polițiști aflați în zonă.

Identitatea atacatorului nu a fost dezvăluită, dar astăzi, în Parlament, premierul Theresa May a declarat că bărbatul „era născut în Marea Britanie” și că era cunoscut serviciilor de informații. May a precizat că se pleacă de la premisa că a acționat singur. Totodată, premierul a declarat că nivelul de securitate în țara nu va fi ridicat după atacul de miercuri.

„Milioane de acte ale normalității constituie răspunsul la terorism”, a mai declarat premierul britanic Theresa May, care a ținut să reafirme că „Valorile noastre vor învinge”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG