Linkuri accesibilitate

Opt persoane reținute în legătură cu atacul terorist de miercuri de la Londra


Premierul britanic Theresa May
Premierul britanic Theresa May

Milioane de acte ale normalității constituie răspunsul la terorism, a declarat premierul britanic Theresa May în Parlament, după atacul terorist de miercuri de la Londra, soldat cu 3 morți și în jur de 40 de răniți.

„Valorile noastre vor învinge”, a mai spus premierul britanic.

Într-un discurs în Parlament, Theresa May a declarat că atacatorul „era născut în Marea Britanie” și că era cunoscut serviciilor de informații. May a precizat că se pleacă de la premisa că a acționat singur. Totodată, premierul a declarat că nivelul de securitate în țara nu va fi ridicat după atacul de miercuri.

Între timp, poliția a anunțat că opt persoane au fost reținute în legătură cu atacurile de la Parlament, în care trei persoane au fost ucise: un ofițer de poliție, atacatorul și o femeie, lovită pe podul Westmisnter. Cel puțin 40 de persoane au fost rănite, între care un cuplu din România și trei elevi francezi.

Miercuri, atacatorul a intrat cu mașina în lumea care se afla pe Podul Westminster după care a atacat polițiștii care păzeau intrarea în Parlament. Acolo l-a înjunghiat pe un ofițer de poliție, care ulterior a murit la spital. Imediat, atacatorul a fost împușcat de alți polițiști aflați în zonă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG