Linkuri accesibilitate

Pirkka Tapiola cere mai multe informații despre stadiul anchetei privind frauda bancară (VIDEO)


Pirkka Tapiola
Pirkka Tapiola

Șeful Delegației permanente a Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a îndemnat autorităţile de la Chişinău să depună noi eforturi pentru a-i aduce pe toţi cei implicaţi în frauda bancară în faţa justiţiei. „Populaţia merită să primească toate răspunsurile. Cu un proces închis asupra fostului premier Vlad Filat şi fără raportul Kroll, nu ştim exact unde ne aflăm cu ancheta”, a spus el într-un interviu, marți seară, pentru M1 şi Europa Liberă.

Moldova în direct. 21.03.2017
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:31:33 0:00

Diplomatul european a menţionat că nu acceptă ca cineva să lege frauda bancară de UE, aşa cum face președintele Igor Dodon când pune o parte din vină pe UE şi sprijinul ei prea mare pentru guvernele pro-europene. „UE nu face decât să răspundă unei solicitări de asistenţă”, a spus diplomatul. „Dar responsabilitatea deplină pentru tot ce se întâmplă în ţară o poartă însăşi ţara,” a mai adăugat el.

Un raport comun al Comisiei Europene și al Serviciului de Acțiune European, dat publicităţii în pregătirea ședinței Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană din 31 martie, salută începerea de „reforme cruciale” pentru stabilizarea economică după „masiva fraudă bancară”, dar deplânge faptul că acei care au comis-o nu au fost aduși în fața justiției.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG