Linkuri accesibilitate

Toți cei 605 delegați la congresul SPD de la Berlin au votat unanim pentru Martin Schultz ca președinte al partidului


Duminică la Congresul SPD de la Berlin

Pentru prima dată în istoria de 153 de ani a partidului, social-democrații germani și-au ales președintele cu 100% din voturi. „Mister 100%” cum a fost botezat între timp Martin Schultz, este acum oficial și candidatul partidului la funcția de cancelar în alegerile generale din septembrie. Toți cei 605 delegați la congresul SPD de duminică de la Berlin au votat unanim pentru Schultz, fost lider al Parlamentului European, revenit în politica națională de câteva luni. Și tot pentru prima dată din 2009, social-democrații sunt din nou la egalitate sau chiar depășesc Uniunea Creștin Democrată în sondajele de opinie. După ce Martin Schulz a fost numit în ianuarie 2017 candidat la conducerea partidului - candidatură confirmată duminică prin votul de la Berlin - social-democrații au crescut cu aproape 8% în sondajele naționale și au recâștigat mii de membri, mai ales printre tineri.

Martin Schulz a promis o reformă parțială a sistemului social, mai multe investiții în infrastructură și cultura, dar, cum remarcă mulți comentatori germani, încă nu este clar cum și dacă-și va putea finanța promisiunile.

Primul test serios o sa vină la sfârșitul săptămânii, când au loc alegeri în Saarland – un land în care Uniunea Creștin Democrată conduce, dar pe care Social Democrații speră totuși să îl câștige, prin „efectul Schultz”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG