Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

O zi a ședințelor la Chișinău:

Ședință a Comisiei de politică externă și integrare europeană din Parlament.

O sedință a Comisiei Electorale Centrale.

La judecătoria sectorului Centru are loc ședința de judecată în dosarul liderului „Partidului Nostru” Renato Usatâi.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

Din actualitatea internațională:

Cancelara Germaniei, Angela Merkel, urma să se întâlneasca la Casa Albă cu președintele american Donald Trump, dar întrevederea a fost amânată pentru vineri din cauza unei furtune cu zăpadă ce afectează coasta de est a Statelor Unite. Un punct important pe agenda lui Merkel rămâne viitorul relațiilor comerciale dintre Germania, campioana mondială a exporturilor și o Americă ce tinde spre izolaționism.

Președintele Armeniei, Serj Sarkizian, se va deplasa la Moscova, unde va fi urmat, peste două zile, de președintele Igor Dodon.

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, va fi la Paris.

Miercuri, în Olanda au loc alegeri generale. Până acum nimeni nu știa măcar cînd sunt alegeri în Olanda - în afară de olandezi, desigur -, dar anul acesta, votul este văzut ca primul test serios al populiștilor în Europa. Ultimele sondaje se încăpățînează să-i pună pe populiștii anti-islamici ai lui Geerd Wilder în topul preferințelor electorale.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG