Linkuri accesibilitate

UE extinde sancțiunile impuse Rusiei


Ambasadorii țărilor UE au extins astăzi sancțiunile impuse Rusiei, în ciuda faptului că până acum incertitudinea era totală la Bruxelles în legătură cu atitudinea lui Donald Trump. Cu totul, lista persoanelor sancționate de UE se ridică acum la 152, inclusiv vice-prim ministrul rus Dmitri Rogozin și unul din principalii propagandiști ai Kremlinului, Dmitri Kiseliov. Pe lista neagră, sunt, de asemenea, 37 de firme si entități comerciale, inclusiv companii rusești cu activități în Crimeea și cele ale separatiștilor din estul Ucrainei.

Barack Obama se arătase foarte ferm in chestiunea sancțiunilor, în vreme ce Trump a insistat în campanie că va căuta să aibă o „relație bună” cu Rusia și cu Vladimir Putin. Chiar și în UE, țări precum Italia, Ungaria, Grecia și Cipru, care au relații comerciale strânse cu Rusia și ar dori ridicarea sancțiunilor, au votat astăzi în favoarea menținerii lor.

UE adăugat șase nume suplimentare pe lista neagră a celor care nu pot călători în Europa, sau își văd conturile bancare blocate. Este vorba de șase deputați din Duma de Stat a Rusiei proveniți din Parlamentul Crimeei.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG