Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Adjunctul ministrului rus de externe, Grigori Karasin, a declarat că nu are de gând să-și anuleze vizita în Moldova din cauza reentelor dispute diplomatice între Chișinău și Moscova. Potrivit RIA Novosti, Karasin urmează să ajungă în R. Moldova pe 13 martie, relatează Agora.md.

Consiliului de Integritate organizează dezbaterea procedurilor de funcționare și pregătirea desfășurării concursului de selectare a conducerii Autorității Naționale de Integritate.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

Institutul de Creație Legislativă „Lex scripta” prezintă pentru discuție publică proiectul Codului Electoral revizuit și al Legislației conexe /Infotag /ora 11.00/.

Ambasada României în Republica Moldova inaugurează expoziţia de fotografii „Drepţi între popoare”, care documentează cazurile unor români ce și-au riscat viața în perioada Holocaustului pentru a-i salva pe evrei. La vernisaj participă ambasadorii României și Statelor Unite.

La Astana se reiau negocierile de pace pentru Siria, mediate de Rusia, Turcia și Iran.

Olanda se pregătește pentru alegerile generale de miercuri, 15 martie, primul test serios al partidelor populiste din Europa. Vor urma alegerile prezidențiale din Franța din aprilie.

Cancelara Germaniei Angela Merkel pleacă în Statele Unite unde marți va avea prin întâlnire cu noul președinte american Donald Trump. În timpul campaniei electorale, Trump a criticat-o în termeni puțini diplomatici, mai ales pentru politica „ușilor deschisă” la care a recurs Merkel în 2015 când Germania a primit sute de mii de refugiați și migranți.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG