Linkuri accesibilitate

Klimkin, după întâlnirea cu Tillerson: Washingtonul va continua să sprijine Kievul în confruntarea sa cu Rusia


Rex Tillerson (dreapta) și Pavlo Klimkin, 7 martie 2017

Ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin a declarat că secretarul de stat american Rex Tillerson l-a reasigurat că Washingtonul va continua să sprijine Kievul pentru a face față în confruntarea sa cu Rusia. Klimkin a făcut declarația marți, 7 martie, după întâlnirea cu Tillerson la Washington, unde șeful diplomației ucrainene a participat și la audieri în Congres pe tema Rusiei.

„Tillerson m-a asigurat că Statele Unite vor continua să sprijine consecvent Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse, că Ucraina este un partener cheie al Statelor Unite în regiune și că, de asemenea, va sprijini consecvent Ucraina pe calea reformelor”, a mai declarat Pavlo Klimkin.

Întâlnirea sa cu Tillerson a avut loc pe fundalul îngrijorărilor din Ucraina și a aliaților ei occidentali că noua administrație a președintelui Donald Trump și-ar putea slăbi poziția față de Rusia, ținând cont de dorința sa de a stabili relații mai bune cu Moscova, deși până acum a susținut public menținerea sancțiunilor impuse Rusiei ca răspuns la anexarea Crimeei în 2014 și sprijinul Moscovei pentru separatiștii din estul Ucrainei.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG