Linkuri accesibilitate

Biroul Național al Asigurărilor de Autovehicule a confirmat deschiderea unei acțiuni civile împotriva Moldindconbank și Agroindbank


Biroul Național al Asigurărilor de Autovehicule (BNAA) a confirmat Europei Libere că a deschis o acțiune civilă împotriva băncilor Moldindconbank și Agroindbank pentru tranzacțiile făcute din 2015 care au păgubit Biroul de cel puțin 10 milioane de lei. Acțiunea civilă se desfășoară în paralel cu ancheta penală în care este implicat și fostul guvernator al Băncii Naționale, Leonid Talmaci. Reținut pe 3 martie, Talmaci a fost eliberat marți, provizoriu, din arestul preventiv.

Totodată, Vasile Tarnovschi, unul din avocații BNAA, a precizat pentru Europa Liberă că Biroul Național al Asigurărilor de Autovehicole a cerut Băncii Naționale să intervină încă din 12 februarie 2015. „La acel moment însă, vice-guvernatorul BNM, dl Ion Sturzu, prin scrisoare datată abia cu 16.03.2015, a informat BNAA că „Banca Naţională a Moldovei nu supraveghează şi nu intervine în relaţiile contractuale stabilite între bănci şi terţii acestora…”, precizează Tarnovschi pentru Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG