Linkuri accesibilitate

Cazul Leonid Talmaci


Leonid Talmaci

Avocatul Vitalie Nagacevschi cu detalii pentru Europa Liberă.

Fostul guvernator al Băncii Naţionale, Leonid Talmaci, reţinut în ziua de 3 martie de Procuratura Anticorupţie pentru 15 zile, a fost internat sâmbătă seara în secţia de reanimare a unui spital din Chişinău după interogatoriul de la CNA. Interogatoriul a durat, cu întreruperi, de la ora 10 până la 19.00, a comunicat Europei Libere avocatul Vitalie Nagacevschi.

Vitalie Nagacevschi
Vitalie Nagacevschi

Avocatul, care apără interesele lui Leonid Talmaci, s-a declarat convins că în timpul interogatoriului atît procurorii, cât şi ofiţerii de urmărire penală au obţinut suficiente dovezi că Leonid Talmaci «nu are nici cea mai mică implicare în operaţiunile ce au adus prejudicii Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule», fraudă de care este acuzat Talmaci.

Nagacevchi se declară încrezător și că că va obţine chiar de la procurori retragerea măsurii de arest. Avocatul s-a arătat nedumerit de faptul că judecătorul de instrucţie a invocat drept motiv pentru reţinerea lui Talmaci imposibilitatea organelor de anchetă de a împiedica o eventuală folosire de către fostul guvernator a mijloacelor moderne de telecomunicaţii pentru a influenţa mersul anchetei.

Nagacevschi a mai spus că în discuţii private cu ofiţeri de urmărire penală i s-ar fi spus că arestarea lui Talmaci ar fi un semnal pentru alţi participanţi la frauda descrisă în mandatul de arestare. Dovadă ar fi şi strecurarea deliberată în presă a fotocopiei după mandatul semnat de judecătorul de instrucţie, document ce conţine date personale ale persoanei cercetate, ceea ce lezează drepturile lui Leonid Talmaci.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG