Linkuri accesibilitate

Parlamentul European i-a ridicat imunitatea de europarlamentară lui Marine Le Pen, lidera partidului de extremă-dreaptă Frontul Național din Franța


Marine Le Pen
Marine Le Pen

Parlamentul European a ridicat imunitatea de europarlamentară a liderei de extremă dreapta din Franța, Marine Le Pen, în legătură cu postarea via Twitter a unor fotografii înfățișând acte de violență comise de gruparea militantă Statul Islamic. Le Pen care candidează la alegerile prezidențiale franceze din luna aprilie, este cercetată în Franța în legătură cu postarea, în decembrie 2015, a trei imagini dramatice ale execuțiilor comise de Statul Islamic. Imaginile înfățișau între altele decapitarea jurnalistului american James Foley. Postările au fost răspuns al lui Le Pen la un interviu difuzat de o televiziune franceză în care se făcea o comparație între întărirea Frontului Național condus de ea și creșterea Statului Islamic.

Votul de astăzi din Parlamentului European confirmă o decizie preliminară luată pe 28 februarie de comitetul juridic al Parlamentului European. Imunitatea de europarlamentară o apăra pe Le Pen de tragerea la răspundere. Ea este acuzată de „publicarea imaginilor violente”, pasibilă de o amendă de 75 de mii de euro. Sondajele de opinie din Franța sugerează că Le Pen va câștiga turul întâi al alegerilor prezidențiale, dar va pierde în al doilea tur de scrutin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG