Linkuri accesibilitate

WSJ: Casa Albă neagă existența unor pregătiri pentru o întâlnire între Trump și Putin


Donald Trump, discutând telefonic cu Vladimir Putin

Washingtonul și Moscova nu se pregătesc de o întâlnire între Donald Trump și Vladimir Putin, scrie publicația Wall Street Journal, cu referire la un înalt funcționar în administrația americană. El a respins afirmațiile viceministrului de externe rus Serghei Reabkov, care a declarat recent în Duma de Stat de la Moscova că pregătirile către o asemenea întâlnire deja au fost lansate, deși nu se cunosc încă locul și perioada în care ar putea avea loc.

Anterior, televiziunea NBC a difuzat un reportaj dedicat pregătirilor pentru o eventuală întâlnire Putin – Trump, în care se spune că la Kremlin consilierii președintelui rus și anumiți „veterani ai serviciului diplomatic” i-ar pregăti recomandări lui Putin, inclusiv „un portret psihologic” al omologului său american.

La sfârșitul lui ianuarie, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a admis că întâlnirea liderilor rus și american ar putea avea loc până la summitul G20 din 7-8 iulie. O discuție telefonică între Putin și Trump a avut loc pe 28 ianuarie. Administrația de la Washington a numit-o „un pas substanțial spre îmbunătățirea relațiilor dinte Statele Unite și Rusia, care necesită o ameliorare”, iar la Moscova s-a anunțat că Trump și Putin s-ar fi înțeles să înceapă pregătirile pentru o întâlnire față în față.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG