Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump a rostit un discurs optimist în fața Congresului american despre planurile sale de viitor


Donald Trump în Congres, 28 februarie 2017
Donald Trump în Congres, 28 februarie 2017

Președintele Donald Trump a promis să conducă Statele Unite într-un viitor luminos, în timpul primului său discurs în Congres, spunând că președinția sa va marca „renașterea spiritului american”.

„Aliații noștri vor descoperi că America este din nou gata să conducă”, a spus Trump, în 28 februarie, în fața celor două camere ale legislativului.

Donald Trump și-a început discursul condamnând recentele amenințări și acte de vandalism împotriva comunității evreiești și atacurile din Kansas împotriva a doi imigranți.

El a vorbit despre planurile sale pentru anul acesta, inclusiv despre propunerile pentru sporirea cheltuielilor militare, reconstruirea infrastructurii americane, despre nevoia înăspririi politicii de imigrare și edificarea unui sistem echitabil de asigurări medicale.

Președintele Trump și-a ținut discursul la 40 de zile de la inaugurarea în funcție, apreciate adesea drept turbulente și haotice.

Discursul a fost axat în cea mai mare parte pe politica internă, Donald Trump nu a pomenit Rusia, nici conflictul din Ucraina, dar a confirmat, între altele, adeziunea Statelor Unite față de aliații săi din NATO și nevoia întețirii luptei contra terorismului.

XS
SM
MD
LG