Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei:

La muzeul de istorie din capitală va avea loc Conferința dedicată împlinirii a 25 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

La sediul agenției de presă IPN, tot la Chișinău, se va ține conferință de presă organizată de Keystone Human Services International Moldova Association cu tema „Rezultatele cercetării sociologice a incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

La Ministerul de Externe va avea loc conferința cu genericul „Diplomația academică”. Fundația Soros-Moldova organizează masa rotundă „Implementarea Acordului de Asociere: progrese sau regrese?”.

Cu ocazia aniversării de 25 de ani a relațiilor diplomatice dintre SUA și Moldova, Ambasadorul James D. Pettit inaugurează o expoziție de fotografie la Muzeul Național de Arte.

Prim-ministrul Pavel Filip participă la evenimentul de comemorare a celor căzuți în războiul de pe Nistru, eveniment găzduit de Filarmonica Națională.

Câteva spicuiri din agenda internațională a zilei, prezentată de Reuters:

Președintele rus Vladimir Putin își încheie vizita în Tadjikistan, parte dintr-un turneu prin țările central-asiatice. În continuarea lui, Putin se va afla diseară la Bișkek, capitala Kirghistanului.

La Bruxelles, vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, va fi audiat în comisia economică a Parlamentului European.

La Washington, președintele Donald Trump va ține un discurs în plenul camerelor reunite ale Congresului; sunt așteptate detalii despre intențiile lui Trump în privința impozitării și a construcției de infrastructură.

XS
SM
MD
LG