Linkuri accesibilitate

Procurorul Harunjen faţă cu manipularea


Convingerile pe care oamenii le capătă în raport cu judecătorii şi procurorii sînt generate de contactul lor direct cu tagma judecătorească.

La adunarea generală a procurorilor din RM, procurorul general Eduard Harunjen a spus că organele din domeniul justiţiei au de suferit din cauza „unei manipulări fără precedent din partea televiziunilor, Internetului, radioului şi presei scrise”. Domnul Harunjen a deplîns distorsionarea opticii simplului muritor de către mass-media.

Procurorul Harunjen faţă cu manipularea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

Ştirea asta ar fi de-a dreptul amuzantă, dacă n-ar fi tristă. Într-o ţară în care mişmaşurile şi decăderea morală par eterne, procurorul general e preocupat de manipularea pe care o face presa. Din punctul meu de vedere cea mai crasă manipulare este aici cea făcută de politicieni în campaniile electorale. Minciunile şi bazaconiile pe care le spun conducătorii în campaniile electorale şi nu numai îl înteresează oare pe domnul Harunjen? Se pare că nu prea.

Ar fi fost foarte bine dacă procurorul general ne spunea ce mass-medium anume manipulează opinia publică. Zic asta pentru că există aici şi o presă cumincioară, care nu prea deranjează conducătorii şi procurorii, ba chiar îi laudă pînă la saţietate. Pesemne, această presă cumincioară îi place domnului procuror.

Acuzaţia sus-pomenită a domnului Harunjen, într-un context în care hoţia şi corupţia proliferează, mi se pare mai mult decît îngrijorătoare. În fond, judecătorii şi procurorii nici nu ar trebui să se teamă de manipulări, dacă ar fi corecţi, oneşti, eficienţi. Nici o presă manipulatoare nu poate să substituie experienţa directă a cetăţeanului. Convingerile pe care oamenii le capătă în raport cu judecătorii şi procurorii sînt generate de contactul lor direct cu tagma judecătorească. Haideţi să-i rugăm pe oameni să ne povestească poveştile lor cu avocaţi, judecători şi procurori. Unele din aceste poveşti ar fi foarte curioase.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG