Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Asociația pentru Politică Externă organizează o conferinţa de presă cu tema: „Comunicarea Vectorului European într-un Nou Context de Securitate Regională”.

Agenția de presă IPN și Radio Moldova organizează o dezbatere publică despre „Condiţii şi trăsături specifice ale sesiuni de primăvară-vară a Parlamentului”. Vor participa Valentina Buliga, deputată a Fracţiunii PDM, Vlad Bătrîncea, deputat al Fracţiunii PSRM, Lilian Carp, deputat al Fracţiunii PL, Tudor Deliu, deputat al Fracţiunii PLDM, și analistul politic Igor Boţan.

În estul Ucrainei intră în vigoare un nou acord de încetare a luptelor negociat sâmbăta trecută de miniștri de externe din Ucraina, Rusia, Germani și Franța (așa-numitul grup Normadia) în marginea Conferinței internaționale de securitate de la München din Germania.

În România, comisiile juridice din Parlament vor examina totuși Ordonanța de urgență privind dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu, care de 20 de zile scoate lume la proteste. Deși guvernul a abrogat deja această Ordonanță printr-o altă Ordonanță de urgență, unii parlamentari sunt de părere că ordonanța inițială trebuie respinsă în Parlament pentru a fi sigur că intră în vigoare nici una din prevederile ei. Votul final asupra respingerii acestei Ordonanțe va avea loc marți.

XS
SM
MD
LG