Linkuri accesibilitate

Invitata de astăzi este Virginia Nica

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

„Citiți azi pe MoldNova.eu un articol despre cum judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție au scos basma curată o firmă care câștigă milioane de lei de la stat. Nu ar fi nimic ilegal în acest lucru dacă procurorii n-ar fi demonstrat cu lux de amănunte implicarea acesteia în contrabandă, iar inspectorii fiscali n-ar fi arătat că aceasta a făcut evaziune fiscală. Totul se întâmplă după ce autoritățile au modificat regulile ce țin de accesul la banii moldovenilor din partea oamenilor de afaceri, fiind asigurați că totul va fi ca în Uniunea Europeană, adică transparent și corect.

O altă intervenție a judecătorilor a fost într-un proces dintre Cancelaria de Stat și Primăria Chișinăului care a durat doi ani. Astfel, prevederea unei dispoziții din anul 2014 a primarului Dorin Chirtoacă prin care se permitea șoferilor de microbuze să transporte cel mult zece pasageri în picioare, a fost anulată. Chiar și așa, dispoziția primarului nu a fost respectată niciodată și nici nu se știe care vor fi efectele deciziei judecătorilor.

Tot pe Moldnova.eu veți găsi și portretul celui mai în vârstă șahist din Republica Moldova. Ion Solonari face parte dintr-o generație de șahisti profesioniști, este Antrenor Emerit în șah, deținător al distincției Meritul Civic și premiant a mai multor campionate mondiale și naționale. De dragul șahului Ion Solonari a renunțat la funcții publice.

Ștefan Bejan amintește într-un articol cum găgăuzii au devenit odată cu trecerea timpului niște adepți înrăiți ai comunismului, fiind percepuți astăzi chiar ca „insula de comunism” din Republica Moldova. Fiind în anii 90 niște apărători înflăcărați ai comuniștilor și chiar dacă nimeni nu mai credea atunci în viitorul URSS-ului, ei doreau cu îndârjire păstrarea Imperiului comunist, scrie autorul.

În final, vă invităm să citiți și cum președintele Igor Dodon încearcă să schimbe Legea cetățeniei, lucru care pare îndreptat, aparent, împotriva fostului președinte al României Traian Băsescu.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG