Linkuri accesibilitate

Președintele Igor Dodon: anul acesta ar putea avea loc două referendumuri


Igor Dodon
Igor Dodon

Președintele Igor Dodon a declarat că anul acesta ar putea avea loc două referendumuri, unul legat de anularea legii care transformă în datorie de stat așa-numitul „furt al miliardului” și unul privind extiderea prerogativelor prezidențiale în vederea dizolvării Parlementului.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Dodon a precizat că nu renunță la inițiativa sa de anulare a legii „miliardului” care se află în Parlament, în pofida faptul că nu este agreată nici de govern, nici de partenerii externi ai R. Moldova, în primul rând de Fondul Monetar Internațional.

„Nu renunț la anularea legii care pune „datoria miliardului” pe umerii cetățenilor. Inițiativa mea se află în Parlament și aș vrea un vot în plen, nominal. Dacă nu, socialiștii au inițiat un grup de inițiativă pentru un referendum național”, a spus Dodon în interviul pentru Europa Liberă.

Igor Dodon a anunțat totodată că până la începutul lunii martie va veni cu o inițiativă de modificare a Constituției, pentru a lărgi prerogativele președintelui privind cazurile în care poate dizolva Parlamentul. „Nu exclud că am putea ajunge la un referendum pentru atribuții suplimentare oferite președintelui țării. Scopul este să obținem alegeri generale anticipate”, a declarat Igor Dodon în interviul pentru Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG