Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente ale zilei

Parlamentul va găzdui lansarea cărții „Ghetoul din Chișinău 1941-1942”, semnată de Paul Shapiro, directorul noului Oficiu pentru Relații Internaționale al Muzeului Holocaustului din Washington.

Curtea Constituțională va examina dacă femeia care a lucrat o anumită perioadă pe parcursul a 9 luni de zile premergătoare nașterii și a demisionat poate beneficia de o indemnizație de maternitate calculată din mărimea salariului soțului.

La Chișinău se află în vizită ministrul Economiei din Emiratele Arabe Unite, Sultan Bin Saeed Al Mansoori.

La București este așteptat anunțul demisiei ministrului Justiției, Florin Iordache, autorul ordonanței de relaxare a unor măsuri anticorupție, retrasă înte timp din cauza protestelor masive.

Premierul ucrainean Volodimr Groisman începe o vizită de două zile la Bruxelles, la Uniunea Europeană și NATO, având plănuită și o conferință de presă comună cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

La Londra, șefa guvernului britanic, Theresa May, se întâlnește cu omologul său italian Paolo Gentiloni.

La Berlin, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, poartă convorbiri cu președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

Premierul japonez Shinzo Abe începe o vizită în Statele Unite și se va întâlni cu președintele american Donald Trump.

La Paris, ministrul turc pentru Uniunea Europeană, Omer Celik, va purta convorbiri cu ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault.

Președintele german Joachim Gauck vizitează Letonia.

Începe a 67-a ediția a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care va dura până pe 19 februarie.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG