Linkuri accesibilitate

Administrația Trump și „Russia Review Act”


Senatorul Ben Cardin unul din promotorii inițiativei din Congres

O inițiativă senatorială bipartizană pe fondul unor semne de întrebare legate de intențiile noii administrații față de Rusia.

Câțiva senatori din Statele Unite plănuiesc să introducă un proiect de legislație care să facă mai dificilă eventuala ridicare de către administrația președintelui Donald Trump a sancțiunilor impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene.

Măsura numită „Russia Review Act” are promotori democrați și republicani, deopotrivă, și vine pe fondul unor semne de întrebare legate de intențiile administrației Trump față de Rusia.

Trump a semnalat în mai multe rânduri că dorește mai multă cooperare cu Rusia în domenii cum este lupta împotriva terorismului internațional, mai ales în Siria. Iar administrația lui a făcut declarații despre Ucraina și alte chestiuni care par să reflecte perspectiva rusească, în contrast cu pozițiile fostei administrații a președintelui Barack Obama.

Senatorii Ben Cardin (democrat de Maryland) și Lindsey Graham (republican din Carolina de Sud) se numără printre promotorii legislației care ar da Congresului drept de supraveghere și de veto asupra eventualelor decizii ale administrației Trump privind ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Predecesorul lui Trump, Barack Obama, le-a înghețat averile și le-a impus interdicție de viză oficialilor ruși considerați vinovați pentru anexarea Crimeii ucrainene de către Moscova în 2014.

Ucraina, Statele Unite și UE spun, de asemenea, că Rusia sprijină forțele separatiste din estul Ucrainei care luptă împotriva trupelor guvernamentale ucrainene. Rusia neagă acuzația.

Aproape 10.000 de oameni au fost uciși în conflictul din regiunea estică Donbas a Ucrainei.

XS
SM
MD
LG