Linkuri accesibilitate

Un grup de democrați proeminenți cer Curții de apel din San Francisco să blocheze în continuare unele din prevederile cheie ale decretului anti-imigrați al administrației Trump


Judecătorul James Robart de la Curtea Federală de District de la Seattle. Credit U.S. Courts
Judecătorul James Robart de la Curtea Federală de District de la Seattle. Credit U.S. Courts

Foștii secretari de stat americani John Kerry și Madeleine Albright se numără printre membri unui grup de democrați proeminenți care au cerut Curții de apel din San Francisco să blocheze în continuare unele din prevederile cheie ale decretului anti-imigrație, semnat de președintele Donald Trump în ianuarie. Prin acest decret era suspendată intrarea în Statele Unite a refugiaților și temporar a cetățenilor din șapte țări predominant musulmane. Democrații au argumentat că ordinul executiv „este prost gândit, prost pus în practică, și prost explicat”. Ei susțin că ordinul executiv pune în pericol securitatea națională prin faptul că alimentează sentimentele anti-americane și propaganda Organizației teroriste a Statului Islamic.

Mari companii tehnologice, cum ar Microsoft, Google și Appel s-au adresat, de asemeni, Curții de apel din San Francisco, argumentând că ordinul prezidențial „creează greutăți serioase firmelor americane”. O decizie a Curții de apel este așteptată luni noapte dar indiferent de verdict, s-ar putea ca această dispută între administrația Trump și ramura judecători să ajungă în fața Curții Supreme.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG