Linkuri accesibilitate

Controversa Kremlinului cu „Fox News”


Moderatorul televiziunii „Fox News”, Bill O'Reilly

Dmitri Peskov: afirmația de duminică a lui O'Reilly's despre Putin „ucigaș” este „inacceptabilă și insultătoare”, iar Fox trebuie să-și ceară scuze.

Kremlinul a cerut televiziunii americane Fox News să-și ceară scuze pentru afirmația moderatorului Bill O'Reilly, care l-a numit „ucigaș” pe președintele rus Vladimir Putin, în timpul unui interviu cu președintele american Donald Trump.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că afirmația de duminică a lui O'Reilly's este „inacceptabilă și insultătoare”, iar Fox trebuie să-și ceară scuze. Dar Peskov nu a comentat răspunsul lui Trump, care a relativizat problema, replicând că și Statele Unite au „mulți criminali”.

Putin este bănuit a se fi aflat în spatele mai multor asassinate politice, cum ar fi uciderea jurnalistei Ana Politkovskaia în 2006 sau a politicianului din opoziție Boris Nemțov în 2015.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a criticat declarația președintelui Trump că Iranul ar fi o amenințare teroristă în timp ce adjunctul ministrului de externe Sergei Riabkov a avertizat administrația americană să nu încerce să renegocieze acordul nulear din 2015, semnat de Iran cu șase mari puteri ale lumii, între care Rusia și Statele Unite.

Peskov a ținut, de asemeni, să rectifice interpretarea dată de administrația americană conflictuui din estul Ucrainei, declarând că „în Donbas” este vorba despre o criză pur internă ucraineană, nu despre o confruntare între Ucraina și Rusia, care ar interveni prin interpuși.

XS
SM
MD
LG