Linkuri accesibilitate

Monica Macovei: Ca noua Ordonanță să îndeplinească voința sutelor de mii de români, ea trebuie să fie respinsă de ambele camere al Parlamentului.


Monica Macovei
Monica Macovei

Fostul ministru român al justiției, Monica Macovei a cerut ca guvernul de la București să emită o Ordonanță de urgență prin care să fie abrogată în totalitate și „fără ambiguități juridice, fără să ne păcălească” Ordonanța de marți, care aducea modificări la Condurile penale și dezincrimima partial abuzul în serviciu, relatează Agerpres.

Monica Macovei, membră a Parlamentului European, a mai spus că este important de știut că ordonanța care a scos sute de mii de oameni în stradă timp de cinci zile, va fi oricum dezbătută și supusă votului în Parlament. „Ca să se îndeplinească voința sutelor de mii de români care protestează de 5 zile, ea trebuie respinsă de ambele camere ale Parlamentului.

Macovei a cerut și retragerea proiectului de grațiere, aflat în Parlament, pentru că „CEDO nu a cerut niciodată grațierea ca soluție la condițiile proaste de detenție din unele penitenciare, ci a cerut îmbunătățirea condițiilor de detenție, accesul real la îngrijire medicală sau eliminarea abuzurilor asupra deținuților.

XS
SM
MD
LG