Linkuri accesibilitate

Administrația americană a contestat ordinul unui judecător federal care a blocat termporar aplicarea decretului președintelui Donald Trump


Președintele Donald Trump cu unul din ordinele sale executive

Administrația americană a contestat sâmbătă, prin Ministerul Justiției, ordinul unui judecător federal care a blocat termporar aplicarea decretului președintelui Donald Trump a opri, tot temporar, intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane. Ca urmare a deciziei judecătorului federal din statul Washington, sîmbătă Statele Unite și-au redeschis granițele pentru cetățenii din Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Yemen și Siria, provocând reacția critică a președintelui care pe Twitter anunța că „opinia acestui așa-zis judecător” este „ridicolă”, iar decizia acestuia va fi anulată. Judecătorii federali sunt numiți de președintele Statelor Unite, confirmați de Senat și au un mandat „pe viață”.

Sîmbătă, mii de persoane au manifestat din nouă în mai multe mari orașe din lume, printre care Londra, Berlin, New York și Paris, împotriva decretului anti-imigrație al președintelui american Donald Trump. În Marea Britanie crește și opoziția față de preconizata vizită de stat a președintelui american, care va fi dezbătută acum în Parlament.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG