Linkuri accesibilitate

Președintele în exercițiu al OSCE, Sebastian Kurz, a cerut încetarea violențelor în estul Ucrainei și accesul ajutoarelor umanitare


Sebastian Kurz și Andrei Galbur (dreapta) la Chisinau

Președintele în exercițiu al OSCE, Sebastian Kurz, ministrul de Externe al Austriei, a cerut încetarea violențelor în estul Ucrainei și accesul în zona afectată de conflict a observatorilor internaționali și a ajutorului umanitar.

Vorbind vineri seara la Chişinău, Sebastian Kurz, a declarat că „încălcarea acordurilor discutate la Minsk și violențele care au loc sunt inacceptabile”.

Începând de duminică în localitatea Avdiivka în apropiere de Donețk au reizbucnit luptele între armata ucraineană și separatiștii sprijiniți de Rusia. Localnicii au rămas fără electricitate, încălzire și apă potabilă, în condiții de iarnă grea.

Sebastian Kurz a declarat că „observatorii OSCE au constatat 20 de mii de încălcări ale Acordului de încetare a focului”. „Situația populației este critică, sunt mii de oameni care nu au acces la curent electric, la apă și căldură, lucru care se întâmplă pe fundalul temperaturilor foarte de joase de afară. Cerem încetarea violențelor și accesul în zonă a observatorilor și a ajutorului umanitar”, a declarat Sebastian Kurz la începutul unei vizite de două zile pe care o întreprinde la Chişinău și Tiraspol în calitate de președinte în exercițiu al OSCE.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG