Linkuri accesibilitate

În România continuă protestele antiguvernamentale (VIDEO)


București, Piața Victoriei, 2 februarie 2017
București, Piața Victoriei, 2 februarie 2017

Televiziunile românești de știri: peste 80.000 de demonstranți la București, 20.000 la Timișoara, 30.000 la Cluj.

În România continuă protestele împotriva a două ordonanțe de urgență adoptate în grabă de guvernul predominant PSD condus de premierul Sorin Grindeanu, considerate încercări ale guvernării de a slăbi legislația anticorupție și de grațiere a condamnaților pentru corupție.

Televiziunile de știri relatează că în București se află joi seara 80.000 de demonstranți care protestează pașnic împotriva guvernului, și că numărul total al românilor care protestează a treia zi consecutiv în toată România după adoptarea ordonanțelor ar fi de peste 200.000.

București, Piața Victoriei, 2 februarie 2017 (video de Sabina Fati)

Miercuri, numărul celor ieșiți în stradă a fost estimat la peste 300.000 în toată țara.

Mânie și umor. Peste 30.000 de oameni în stradă la Cluj a treia zi consecutiv
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:09 0:00

Vorbind joi după-amiază la o conferință de presă alături de liderul PSD Liviu Dragnea, premierul român Sorin Grindeanu a declarat că nu renunță la ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor Penale, și aceeea de grațiere a unor fapte penale, în ciuda amplelor proteste de stradă și a atenționărilor dure venite din partea Uniunii Europene, a principalelor ambasade occidentale de la București, a și a camerelor de comerț român-o germană și româno-americană

Ceva mai devreme tot joi, președintele Klaus Iohannis a criticat din nou dur comportamentul guvernului și a acuzat ministerul de interne și jandarmeria că nu au acționat la timp pentru a opri violențele care au pus capăt manifestației pașnice de la București, violențe generate de de membri ai unor galerii sportive amestecați cu protestatarii.

Iohannis a afirmat că deși Serviciul Român de Informații a atenționat ministerul de interne cu multe ore înainte de izbucnirea violențelor, ministerul de interne nu a luat măsurile necesare pentru a le preveni. (LȘ, SF)

Politigraf

XS
SM
MD
LG