Linkuri accesibilitate

Frans Timmermans (CE): Intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență „ar putea afecta accesul României la fonduri europene”


Vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans

Prim vice-președintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat că intrarea în vigoare a ordonanței de urgență a guvernului român privind legalizarea parțială a abuzului în serviciu „ar putea afecta accesul României la fonduri europene. Așa că trebuie să examinăm situația cu foarte mare atenție”, a mai declarat Timmmermans în Parlamentul European, în cursul unei dezbateri despre România. Timmermans a îndemnat totodată guvernul român să „nu întoarcă spatele” luptei cu corupția. „Toți românii merită o țară fără corupție”, a mai spus Timmermans în Parlamentul European.

Președintele României Klaus Iohannis a calificat afirmațiile drept o „ușoară exagerare”. Pe fundalul crizei provocată de ordonanța de urgență a guvernului privind legalizarea parțială a abuzului în serviciu, ministrul român al justiției Florin Iordache și-a delegat atribuțiile până pe 7 februarie. Potrivit Agerpres, motivul invocat este „activitatea intensă a ministrului pentru aprobarea bugetului pe anul 2017”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG