Linkuri accesibilitate

Mari proteste anti-guvernamentale în România


Miercuri seară, circa 100.000 de de persoane au protestat la București , în fața guvernului României împotriva legalizării parțiale a abuzurilor în serviciu. Estimarea aparține Jandarmeriei, citată de Agerpres. Protestul s-a întrerupt, însă, brusc din cauza altercațiilor dintre jandarmi și galeriile de fotbal, relatează corespondenta Europei Libere. Este vorba despre membrii galeriilor echipelor Dinamo și Rapid, care se întorceau de la un meci de handbal din aproiere. Fiecare galerie are între 300 și 350 de membri, după cum scrie Hotnews.ro, dar nu se știe exact câți membri au fost prezenți la protest.

Agențiile de presă estimează la 200.000 de oameni totalul celor care au protestat în mai multe orașe din România în noaptea de miercrui spre joi. La Timişoara, au ieşit în stradă aproximativ 30.000 de oameni, la Cluj peste 25.000, la Sibiu peste 23.000, la Iaşi aproximativ 15.000.

Protestele au loc împotriva guvernului dominat de Partidul Social Democrat, care a adoptat marți noaptea, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii, o Ordonanță de urgență care modifică prevederile Codurilor penale, prin abolirea abuzului în serviciu.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG