Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este jurnalista Victoria Vasilos.

„Pe 4 ianuarie curent a fost semnat acordul de cooperare între comuna Mogoșești, județul Iași, România și comuna Balatina, raionul Glodeni, Republica Moldova. Acordul are drept premiză întărirea legăturilor de prietenie între comunități, promovarea schimburilor de bune practici și experiențe în domenii de interes reciproc, dezvoltarea echilibrată și durabilă a localităților de pe ambele maluri ale Prutului.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:01 0:00
Link direct

Proiectul „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în zece localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni” începe să prindă contur. Recent din Fondul Național de dezvoltare locală a fost alocată suma de 40 de milioane de lei pentru desfășurarea primei etape a proiectului suma totală constituie aproximativ 140 de milioane de lei. Aplicant al proiectului este Consiliul Raional, iar beneficiari vor fi zece localități din comunele Balatina și Cuhnești.

În anul curent în orașul Glodeni vor demara lucrările de construcție a unui bloc locativ cu 30 de apartamente destinat tinerilor specialiști. Un atare bloc a fost construit și în anul 2010 în orașul Glodeni, printre beneficiarii apartamentelor se numără familii cu mulți copii, tineri specialiști, persoane cu dizabilități.

Pădurea din satul Balatina, raionul Glodeni este cea mai înaintată în vârstă, atingând 350 de ani. În pădurea din satul Hîjdieni, bunăoară, cresc șase stejari seculari care au peste 230 de ani. Cea mai tânără pădure este cea din orașul Glodeni, care are 50 de ani.

Zeci de lebede și-au găsit refugiu pe timp de iarnă pe un iaz din satul Cobani, raionul Glodeni. Localnicii susțin că grațioasele păsări au poposit pe râul Prut, iar unele dintre ele trec pe timp de zi pe câmpurile și bazinele acvatice din localitatea Cobani, situată la câțiva kilometri de râul Prut.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG