Linkuri accesibilitate

Regiunea transnistreană are nevoie 60 de milioane de dolari ca să iasă din criza economică, susține noua administrație separatistă


Regiunea transnistreană are nevoie de investiții de cel puțin 60 de milioane de dolari ca să poată ieși din criza economică, a declarat șeful executivului de la Tiraspol Alexandr Martînov.

Făcând bilanțul vizitei la Moscova, de săptămâna trecută, a unei delegații a administrației separatiste, Martînov a spus, marți, că aceasta a fost una din temele centrale a discuțiilor din capitala rusă. Potrivit lui, Rusia ar fi dispusă să investească în regiunea transnistreană, dar nu la modul abstract, ci în proiecte concrete. El a spus că Tiraspolul are la dispoziție o lună pentru a prezenta oferte concrete potențialilor investitori ruși, menționând ca prioritare industria ușoară, cea alimentară și agricultura, dar și anumite întreprinderi între care Uzina Metalurgică de la Râbnița.

Alexandr Martînov a afirmat că sprijinul oferit de Rusia Transnistriei ar echivala cu 30-40% din economia regiunii. Moscova finanțează în regiunea transnistreană proiecte de construcție a școlilor și spitalelor, acordă un supliment lunar pensionarilor și sprijină indirect economia prin livrarea, practic, gratuită a gazelor naturale, datoria Tiraspolului față de Gazprom ajungând, în prezent, la 5,5 miliarde de dolari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG