Linkuri accesibilitate

În România, mii de oameni au protestat noaptea trecută, după adoptarea de către guvern a așa numitelor ordonanțe privind amnistia mascată


La protestul din București
La protestul din București

Mii de oameni au protestat astă noapte la București și în alte orașe din România împotriva adoptării, la o oră târzie, de către guvern a proiectelor controversate de legi referitoare la grațiere, executarea pedepselor și modificarea Codurilor penale.

Demonstranții au scandat lozinci anti-guvernamentale cerând demisia executivului.

Într-un comentariu pe Facebook, președintele Klaus Iohannis a scris că în România statul de drept „a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției”.

Modificările adoptate de guvern vor afecta câteva mii de dosare aflate în diferite stadii de ancheta sau chiar trimise la instanțe. Liviu Dragnea, liderul coaliției de guvernământ este unul dintre beneficiari, la fel ca și mulți alți politicieni care ar putea scăpa de dosare, printre ei și fostul președinte Ion Iliescu inculpat pentru fapte împotriva umanității în dosarul Mineriadei din 1990.

Consiliul Superior al Magistraturii se va întruni astăzi pentru a lua în discuție deciziile ce dezincriminează în mod mascat abuzul în serviciu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG