Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, este înmormântat astăzi regretatul regizor și actor, Ion Ungureanu, decedat la București la vârsta de 81 de ani, în urma unei boli incurabile.

Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, susține o conferință de presă despre prioritățile ministerului său pentru anul 2017.

Curtea Constituţională va examina interdicția impusă de lege pentru militarii angajați prin contract de a deține o altă cetățenie decât cea a Republicii Moldova.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:19 0:00
Link direct

Din agenda internațională:

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, călătorește la Stockholm pentru convorbiri cu premierul suedez Stefan Lofven despre Brexit, migrație și alte subiecte europene.

Premierul grec Alexis Tsipras începe o vizită de două zile la Belgrad, unde se va întâlni cu omologul său sârb Aleksandar Vucic și alți oficiali.

În Statele Unite, președintele Donald Trump urmează să anunțe astăzi pe cine va propune pentru locul vacant de judecător al Curții Supreme.

Ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault vizitează Iranul, unde se va organiza astăzi și un mare forum economic iraniano-francez – nouă dovadă că europenii rămân atașați acordul nuclear cu Iranul, chiar dacă acesta este pus sub semnul întrebării de noul președinte american.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG