Linkuri accesibilitate

Ordinul președintelui Donald Trump de blocare temporară a călătorilor și refugiaților din șapte țări majoritar musulmane a fost criticat de aliați occidentali


Protest împotriva ordinului președintelui Donald Trump de blocare temporară a călătorilor și refugiaților din șapte țări majoritar musulmane la aeroportul internațional O'Hare din Chicago, 28 ianuarie 2017.

Ordinul președintelui Donald Trump de blocare temporară a călătorilor și refugiaților din șapte țări majoritar musulmane a fost criticat de aliați occidentali ai Statelor Unite și de unele din statele vizate. Cancelarul german Angela Merkel a spus că restricțiile anunțate de Trump sunt „nejustificate”, fiindcă impun „o suspiciune generală împotriva oamenilor de o anumită origine sau religie”. Premierul britanic Theresa May a spus țara sa „nu este de acord cu o asemenea abordare”. Ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault a spus că teama de terorism nu justifică neacceptarea refugiaților, adăugând: „Discriminarea nu este un răspuns”. Iranul, aflat pe lista țărilor vizate de ordinul lui Trump, a spus că va reacționa cu aceeași monedă. Guvernul Irakului a spus că înțelege motivele de securitate ale deciziei lui Trump, dar insistă ca ea să fie temporară și să țină seama de „relația specială” dintre Irak și Statele Unite. Iar influentul cleric irakian Moqtada al-Sadr a spus că americanii ar trebui să părăsească la rândul lor Irakul. Măsurile restrictive anunțate de Trump se referă la Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG