Linkuri accesibilitate

Kellyanne Conway: se ia în considerare ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei de administrația Obama


Un înalt consilier al președintelui american Donald Trump, Kellyanne Conway, a sugerat într-o remarcă televizată că este luată în considerare ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei de către Statele Unite.

Conway a făcut această remarcă la postul de televizune Fox News în 27 ianuarie, după ce a fost rugată să dea detalii despre convorbirea telefonică dintre Trump și omologul său rus Vladimir Putin.

Moderatorul interviului a afirmat că „sînt unii care au sugerat” că sancțiunile impuse Rusiei de administrația președintelui american Barack Obama există „vor fi puse în discuție imediat”, și a întrebat-o pe Conway ce poate să spune despre acest subiect.

Conway a răspuns: „Totul este luat în considerare”.

Reamintim că la Kremlin s-a anunțat că președintele rus Vladimir Putin și cel american Donald Trump vor avea o convorbire telefonică în 28 ianuarie.

Ar fi prima convorbire de acest fel după ce Trump a depus jurămîntul de președinte.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că Putin intenționează să-l felicite pe Trump și să discute cu acesta stadiul relațiilor bilaterale, în timpul convorbirii programată să aibă loc vineri seara, potrivit fusului orar de la Moscova.

Peskov a subliniat însă că e vorba doar de un prim contact, și că nu vor avea loc discuții substanțiale.

Trump a avut cuvinte de laudă la adresa lui Putin și și-a exprimat speranța că relațiile dintre Statele Unite și Rusia, deteriorate după anexarei Crimeii de către Moscova, vor putea fi îmbunătățite. (LȘ)

XS
SM
MD
LG