Linkuri accesibilitate

Traian Băsescu îl dă în judecată pe Igor Dodon pentru că i-a retras cetăţenia în mod „arbitrar”


Decretul lui Igor Dodon privind retragerea cetățeniei moldovene lui Traian Băsescu

Traian Băsescu îl dă în judecată pe preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru că i-a retras cetăţenia în mod „arbitrar”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Andrei Bivol, avocatul fostului preşedinte al României, afirmând că cererea a fost depusă la Curtea Supremă.

„Astăzi am înregistrat o cerere de chemare în judecată la Curtea Supremă de Justiţie, aşa cum prevede legea cetăţeniei din Republica Moldova. Noi considerăm că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă în mod arbitrar şi (decizia-n.r.) este contrară principiilor şi procedurilor prevăzute de legea cetăţeniei şi de Convenţia Europeană cu privire la cetăţenie'', a declarat avocatul lui Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Cererea de chemare în judecată este introdusă şi se repartizează în termen de 24 de ore completului de judecată, după care în timp de cinci zile de la repartizare ar trebui să fie emisă o decizie pe procedură, potrivit legislaţiei din Republica Moldova, a explicat Andrei Bivol.

Preşedintele Republicii Moldova are calitatea de pârât în cererea de chemare în judecată înregistrată la Curtea Supremă de Justiţie.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG