Linkuri accesibilitate

Avizi de bani şi de mărire, politicienii autohtoni te pot bombarda cu sloganuri felurite.

Povestea sloganurilor clamoroase
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:07 0:00
Link direct

Dacă am unifica toate sloganurile rostite cu convingere aici de politicienii tranziţiei, am obţine un vuiet îngrozitor-asurzitor care ar putea lesne să ne provoace migrene sau depresii. S-a strigat, s-a ţipat, s-a scandat pe coclaurile Moldovei, mai ales în campaniile electorale, mai mult ca oriunde.

Politicienii moldoveni au înţeles încă în zorii tranziţiei că masele trebuie năucite cu sloganuri, cu promisiuni, cu perspective. Mai rău e că masele, nici după 25 de ani de bîjbîială sterilă, nu au înţeles că sloganurile politicienilor autohtoni sînt simple baloane de săpun.

Unul strigă că te duce în Uniunea Europeană, altul susţine cu tărie că vrea în Uniunea Euroasiatică. Nu-i vorbă, celui pro-european îi este mai dragă UE decît Rusia, tot aşa cum celui pro-rus îi este mai scumpă Rusia decît UE. Dar şi mai dragă le este tuturor propria lor bunăstare. Avizi de bani şi de mărire, politicienii autohtoni te pot bombarda cu sloganuri felurite. Dacă vor simţi că direcţia antarctică îi va menţine la putere, vor striga mereu să mergem spre Antarctida!

După 25 de ani de eşecuri şi decepţii, ar fi cam timpul să înţelegem că miza pe politicienii autohtoni a fost greşită. Nici un politician autohton nu ne mai poate salva, oricît de seducătoare i-ar fi sloganurile. Trebuie găsite urgent alte mize. Altminteri, riscăm să ne transformăm într-un tărîm al dezmăţului endemic.

XS
SM
MD
LG