Linkuri accesibilitate

Benjamin


Ursul și bufnița de hambar.

Benjamin
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:22 0:00
Link direct

Povestea e cam așa: acum vreo două luni mi-am dat seama că memoria computerului meu începe să se subțieze, și că trebuie să arunc lucruri de care nu mai am nevoie, pentru că ocupă spațiu inutil.

Și am început să șterg poze, scripturi vechi, înregistări video, înregistări audio, muzici diverse, alte documente.

Așa am dat peste un album despre care nu-mi aduc aminte de unde și de când îl am, și dacă l-am cumpărat, sau mi l-a făcut cineva cadou.

Era să-l arunc la coș, pentru că numele cântărețului, Benjamin, nu-mi spunea absolut nimic.

Dar nu l-am aruncat, pentru că titlul, „The Bear and the Barn Owl” (Ursul și bufnița de hambar), m-a făcut curios.

Și am dat peste o minunăție: o muzică simplă, care te îmbie parcă să te plimbi printr-o pădure, să fii atent la zgomotele făcute de vietățile de acolo, să auzi cum sună frunzele în băiata vîntului, și să te bucuri de lumina filtrată printre crengi.

Benjamin Fretz locuiește la Hamilton, Ontario, a lucrat la acest album cinci ani înainte de a-l lansa în 2015, și toate piesele au fost înregistrate în mai multe așa-numite home-studio-uri, adică acasă la cineva, nu într-un studio profesionist.

Noi ascultăm acum „The Ocean Swears It Won't Be Easy”, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol veți găsi un videoclip al unul alt cântec de pe acest album, cântec numit„Songbird”.

Căutați așadar Dicționarul de sunete rare la Europaliberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG