Linkuri accesibilitate

Despre „echitatea” lui Igor Dodon


Igor Dodon cu Vadim Krasnoselski la Tighina
Igor Dodon cu Vadim Krasnoselski la Tighina

Se pare că părerea contribuabililor sleiţi de tranziţie nu-l interesează pe promotorul nr.1 al echităţii socialiste.

Socialiştilor lui Igor Dodon, unii dintre ei nişte foşti comunişti, tare le mai place să discute despre dreptate, despre echitate. Ei invocă mereu echitatea în discursurile lor, iar atunci cînd sar în apărarea unor cetăţeni speriaţi de construcţii impertinente, socialiştii tot la dreptate şi echitate se gîndesc, nu?

Ei bine, ideea lui Igor Dodon de a pune pe umerii contribuabililor moldoveni datoria astronomică a regiunii transnistrene pentru gazele naturale se potriveşte ca nuca-n perete la proverbiala echitate socialistă. Mai curînd, e vorba de un dezmăţ banal, de o chestie urîtă, de o nedreptate crasă. Chiar sînt curios să ştiu cîţi cetăţeni de pe malul drept vor aşa ceva. Dar i-a întrebat Igor Dodon pe toţi contribuabilii moldoveni înainte să lanseze, la Moscova, asemenea idei bizare? De fapt, se pare că părerea contribuabililor sleiţi de tranziţie nu-l interesează pe promotorul nr.1 al echităţii socialiste.

Despre „echitatea” lui Igor Dodon
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:58 0:00
Link direct

Iar lucrurile devin şi mai îngrijorătoare după ce a venit imediat o altă veste, din Tiraspol. Cică pensionarii şi veteranii de război din regiune vor obţine cîte 1000 m3 de gaze naturale. Şi dacă datoria transnistrenilor va fi pusă pe umerii contribuabililor din partea dreaptă a Nistrului, nu tot aceşti contribuabili vor plăti pentru înlesnirile regeşti sus-pomenite ale transnistrenilor? Dar oare aici, în Moldova, nu există oameni sărmani care ar leşina de fericire dacă li s-ar da 1000 de metri cubi de gaze? Nu le dă însă nimeni.

În loc să se ocupe de pedepsirea şmecherilor care au ciordit sume uriaşe din bănci, aşa cum a promis în campania electorală, Igor Dodon vrea să ne mai pună în cîrcă alte datorii. Decît aşa echitate, mai bine o inegalitate eternă şi crasă. În mod cert, reunificarea celor două maluri ale Nistrului nu poate fi făcută pe temelia acestei echităţi socialiste.

XS
SM
MD
LG