Linkuri accesibilitate

Sute de mii de persoane au participat la Marșurile femeilor în Statele Unite în apărarea drepturilor civice și de condamnare a afirmațiilor electorale ale președintelui Trump


Sute de mii de oameni, femei mai ales, au participat sâmbătă în Statele Unite la „Marșul femeilor”, o acțiune organizată pentru apărarea drepturilor civice și contra președintelui Donald Trump, iar numeroase adunări de solidaritate au avut loc în întreaga lume. În total, organizatorii estimează că au avut loc peste 670 de marșuri. Manifestația cea mai mare, „Marșul femeilor asupra Washington-ului” a strâns mult peste cei 200 de mii de participanți la care se așteptau organizatorii. În orele după-amiezii, metroul din Washington anunța 600 de mii de pasageri, față de 360 de mii, cât înregistrase vineri, cu ocazia inaugurării noului președinte Donald Trump.

Sloganul central al manifestațiilor a fost „drepturile femeilor sunt drepturi fundamentale”, dar s-a manifestat și pentru drepturile minorităților sexuale, etnice și religioase, pentru toleranță, pentru apărarea mediului și pentru protejarea celor marginalizați, cum ar fi persoanele cu disabilități. Toate aceste grupuri au fost „jignite” sau ironizate de Donald Trump în cursul campaniei electorale. Noul președinte american nu a comentat în mod direct aceste manifestații.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG