Linkuri accesibilitate

Trump conduce parada inaugurală la Washington, 20 ianuarie 2017
Trump conduce parada inaugurală la Washington, 20 ianuarie 2017

BLOG: Președintele Trump. Învestirea

Donald Trump a devenit al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

-- Donald J. Trump, republican, 70 de ani, a depus jurămîntul ca al 45-lea președinte al Statelor Unite, împreună cu vicepreședintele Mike Pence.

-- În discursul său inaugural, Trump a spus că America „nu va încerca să impună felul nostru de viață nimănui, ci mai degrabă va lăsa acest fel de viață să lumineze ca un exemplu de urmat pentru toți”. El a promis, de asemenea, o „nouă viziune care să ne guverneze țara: de acum încolo, va fi numai America înainte de toate. Trump a mai promis: „Ne vom întări alianțele și vom face altele noi - și vom uni lumea civilizată împotriva terorismului islamic radical, pe care îl vom șterge de pe fața pământului.”

-- Trump a deplîns, pe de altă parte, un „sistem” care „s-a protejat pe sine însuși, și nu pe cetățenii țării noastre”, și a spus: „asta se va schimba începînd de aici și de acum, pentru că acest moment este al vostru: vă aparține”.

-- Măsurile de securitate rămân sporite, mii de persoane protestează la Washington, și se relatează că au fost operate zeci de arestări. Demonstranții au spart vitrine și au încercat să blocheze punctele de control pentru a nu permite spectatorilor să participe la eveniment.

-- Ziua a continuat cu parada inaugurală pe Pennsylvania Avenue, de la Capitoliu la Casa Albă.

Fast și flăcări.

Liderii lumii l-au felicitat pe președintele Statelor Unite Donald Trump cu ocazia inaugurării sale în 20 ianuarie, exprimîndu-și dorința de a conlucra cu administrația sa, iar unii din liderii occidentali cerînd Statelor Unite să continue colaborarea în ce privește securitatea comună. Mai multe detalii aici.

Profil: Donald Trump, președintele Statelor Unite (VIDEO)

Profil: Donald Trump, noul președinte al Americii
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:48 0:00

Limuzina în care se află Președintele și Prima Doamnă conduce parada inaugurală pe Pennsylvania Avenue, de la Capitoliu la Casa Albă.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG