Linkuri accesibilitate

Alexandr Karaman desemnat de Tiraspol drept „reprezentant plenipotențiar al președintelui Transnistriei în Federaţia Rusă”


Aleksandr Karaman
Aleksandr Karaman

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și-a numit printr-un decret reprezentantul special în Federaţia Rusă. Documentul semnat de liderul de la Tiraspol îl desemnează pe Alexandr Karaman drept „reprezentant plenipotențiar al președintelui Transnistriei în Federaţia Rusă”. Karaman a fost primul vicepreședinte al regiunii separatiste și a ocupat această funcție din 1991 până în 2001. Odată cu agresiunea Federaţiei Ruse în regiunea Donbass a Ucrainei, Karaman, împreună cu o echipă de 30 de activiști din regiunea transnistreană, a ocupat, în 2014, funcții importante în executivul autoproclamatei republici populare Donețk. A fost adjunct al șefului sovietului de miniștri pe probleme sociale, iar apoi „ministru de externe” a entității separatiste.

Karaman figurează pe lista persoanelor care cad sub incidența sancțiunilor UE și SUA impuse în legătură cu agresiunea Rusiei în Ucraina.

Săptămâna trecută Krasnoselski a anunțat că în acest moment se lucrează la organizarea reprezentanței Transnistriei la Moscova, urmând ca ulterior aceasta să fie înregistrată oficial în capitala rusă. Agenția de presă Novostipmr scria atunci că în cadrul ședinței unde a fost făcut anunțul „s-a discutat despre deschiderea unui consulat al Transnistriei la Moscova”. Reprezentanța ar urma să se ocupe de stabilirea relațiilor cu Duma de stat și alte organe ale puterii din Federaţia Rusă, dezvoltarea legăturilor economice și să ofere „ajutor juridic și consultativ cetățenilor transnistreni”.

XS
SM
MD
LG