Linkuri accesibilitate

Noul reprezentant special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, ambasadorul Wolf Dietrich Heim, vizitează săptămâna aceasta Republica Moldova


Noul reprezentant special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, ambasadorul Wolf Dietrich Heim, vizitează săptămâna aceasta Republica Moldova pentru a se întâlni, miercuri, la Chişinău cu factori de decizie din Parlament și Guvern, anunță un comunicat al Misiunii OSCE în Republica Moldova. Comunicatul spune că printre cei cu care se va întâlni ambasadorul Heim sunt președintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip, vicepremierul pentru reintegrare, George Bălan și viceministrul de Externe, Lilian Darie.

Potrivit anunțului OSCE, ambasdorul Heim nu are programată nici o întâlnire cu reprezentați ai administrației prezidențiale. Miercuri, președintele Igor Dodon își încheie vizita la Moscova, prima vizită oficială în calitate de lider al țării. Dodon s-a întâlnit deja cu noul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski pe 4 ianuarie la Bender.

Reprezentantul OSCE se va întâlni și cu ambasadorii Rusiei și Ucrainei, în calitate de mediatori, și cu cei ai Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii, în calitate de observatori.

Joi, oficialul OSCE se va afla la Tiraspol, unde se va întâlni cu liderul separatist Vadim Krasnoselski, șeful Sovietului Suprem, Alexandr Șcerba, și reprezentantul politic interimar din partea Transnistriei, Vitali Ignatiev. Comunicatul notează că vizita va avea loc în perioada 17-20 ianuarie, iar în ultima zi Wolf Dietrich Heim va face declarații de presă.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG