Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:20 0:00
Link direct

„Cornelia Cozonac semnează o investigaţie cu colegi de la publicaţia „România Liberă” de la Bucureşti potrivit căreia Florin Iordache, actualul ministru al Justiţiei din România, a a copiat pagini întregi dintr-un interviu-fluviu pe care Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci ministru de Externe, l-a acordat imediat după intrarea în UE. Actualul demnitar nu precizează sursa. Mai mult, un sfert din articolele trecute în bibliografie sunt scrise de el însuși, iar 10% sunt comunicate de presă și rapoarte.

Anticoruptie.md mai scrie că membrii Consiliului Superior al Magistraturii urmează să aleagă marţi, 17 ianuarie, 27 de candidaţi la posturile vacante de magistrat la noua Judecătorie Chişinău. În listă s-au înscris 53 de candidaţi, dintre care doar doi au ocupat până în prezent funcţia de judecător. Printre cei care îşi doresc un post în noua instanţă sunt şi Corneliu Crețu și Petru Harmaniuc, fiii foștilor judecători Gheorghe Crețu și Valeriu Harmaniuc, candidaturile cărora, potrivit unei anchete a Centrului de Investigaţii Jurnalistice, au fost respinse anterior de fostul şef al statului, Nicolae Timofti.

La rubrica Dosare de corupţie aflaţi că dosarul pornit pe numele lui Valerian Bânzaru, singurul funcționar reținut pentru îmbogățire ilicită, în iunie 2016, a fost expediată în instanța de judecată în luna decembrie a anului trecut. Între timp, el și-a dat demisia din funcția de șef al Direcţiei generale dezvoltare regională a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Mai multe detalii pe Anticoruptie.md.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG