Linkuri accesibilitate

Președintele Barack Obama a prelungit până în martie 2018 toate sancțiunile impuse Rusiei de Statele Unite


Președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Barack Obama în marginea summit-ului G20 de la Hangzhou, China, 5 septembrie 2016.
Președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Barack Obama în marginea summit-ului G20 de la Hangzhou, China, 5 septembrie 2016.

Președintele american Barack Obama a prelungit până în martie 2018 toate sancțiunile impuse Rusiei de Statele Unite pentru anexarea Crimeii și agresiunea din estul Ucrainei. Decizia pare să complice anularea sancțiunilor de către președintele următor, Donald Trump, dacă acesta ar avea o asemenea intenție. Președintele Obama care își încheie mandatul pe 20 ianuarie a spus că guvernul rus, indivizii și organizațiile din Rusia vizate de sancțiuni au „subminat procesele și instituțiile democratice în Ucraina” prin „folosirea forței” împotriva acesteia și, în consecință, i-au „amenințat pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea și integritatea teritorială”. Acțiunile Rusiei, a mai spus Obama, „prezintă o amenințare neobișnuită și extraordinară la adresa securității naționale și politicii externe a Statelor Unite”. Uniunea Europeană are propriile sancțiuni împotriva Rusiei valabile până în iulie 2017. Italia și alte membre ale UE au spus că vor cere ridicarea sancțiunilor, mai ales dacă viitoarea administrație Trump din Statele Unite își va relaxa politicile față de Rusia.

XS
SM
MD
LG